Banepleje

Du skal som udgangspunkt være medlem af klubben for at kunne booke en bane. De øvrige spillere på banen skal også være medlem, eller de skal betale som gæster.

Hvis du allerede ved, hvordan du booker, og hvordan du fejer og vander udendørsbanerne efter endt spil, kan du klikke på Book bane.

OBS! Du SKAL booke en bane, før du spiller. Det gælder både udendørsbaner og indendørsbaner.

• Spil indendørs
  • Spil udendørs
  • Spil med gæster

Indendørs

Når du spiller indendørs i vintersæsonen, skal du betale for at booke en bane, og du skal være medlem. Når du har booket bane i systemet, tændes lyset i hallen automatisk.

I sommersæsonen kan du ikke booke baner indendørs, men du kan benytte banerne, hvis de er ledige, når du ankommer. Du betaler 2 x 20 kroner for lys (i automaten inden for døren i hallen). Du skal stadig være medlem, men betaler ikke for at booke bane.

OBS! I tilfælde af regnvejr har træningsholdene førsteret til at benytte banerne.

Det er muligt at købe klippekort til hallen, eller du kan booke en fast banetime for hele sæsonen.

Desuden gælder følgende for spil i hallen:

• Spil altid i indendørssko, som er renset for små sten i sålen.
  • Det er ikke tilladt at gå fra parkeringspladsen til halindgangen i sine tennissko!
  • Har dine sko været brugt på grus, må de under ingen omstændigheder bruges i hallen.
  • Biler skal parkere på den asfalterede parkeringsplads og må ikke køre op langs hallen, medmindre man er der i “særligt ærinde”.
  • Børn afleveres/afhentes på den asfalterede parkeringsplads, altså IKKE oppe ved døren!
  • Man går først ind til banerne tidligst 2 minutter før ens time skal begynde.
  • Bolde der har været anvendt udendørs, må IKKE anvendes I hallen (pga. grus).
  • Der må ikke medbringes glas i hallen.

Udendørs

I sommersæsonen kan medlemmer booke en bane gratis i bookingsystemet.

Desuden gælder følgende for spil på udendørsbaner:

• Der må kun anvendes tennissko på banerne. Grusbaner ødelægges let, hvis der anvendes fodtøj med for kraftigt mønster, derfor må der ikke spilles med løbesko eller lignende!

Ved tør bane:

• Der må ikke spilles, før banen er vandet grundigt igennem. Dette gælder specielt i begyndelsen af sæsonen, og på solrige dage.
  • Undgå at danne vandpytter, når du vander. Hold vandstrålen, så vandet sprøjter opad, og hold strålen i konstant bevægelse fra side til side.
  • Der skal vandes helt ud til hegnet.
  • Banen skal holdes fugtig under hele spillet . På en varm og tør sommerdag kan det være nødvendigt at vande flere gange i timen.

Ved våd bane:

• Har det regnet kraftigt må der ikke spilles, før alt vand er væk fra banen!
  • Ligger der vandpytter på banen, må der ikke spilles. Mindre vandpytter kan i særlige tilfælde fjernes med svamp.
  • Vand må under ingen omstændigheder fejes væk, da det også fjerner gruset.
  • Er banerne bløde og man sætter spor ved bare at gå på banerne, må der ikke spilles.

Under spillet:

• Mindre huller og skride-spor, der opstår på banen, fyldes straks, når bolden er færdigspillet. Det sker ved at skrabe grus sammen i hullet (med foden), og stampes derefter kraftigt, så banen bliver plan.

Efter spillet:

• Alle større ujævnheder afrettes med skraber. (Skraber bruges specielt i de første uger af sæsonen). Ikke kun inde på banen, men helt ud til hegnet.
  • Er der større huller og fordybninger fyldes de med frisk grus, da dette indeholder bindemiddel. Derefter kan der fejes.
  • Man fejer med cirkelbevægelser udefra og ind på hver banehalvdel.
  • Man ordner ikke kun ”inden for stregerne”. Der skal fejes helt ud til hegnet, så holdes hele spillefladen jævn, og vi undgår, at ukrudt kan får rodfæste!
  • Hvis banen er tør, og der ikke kommer nogen efter en, så vandes banen rigtig godt igennem. Er man de sidste om aftenen, og der ikke er udsigt til regn, så vandes banen “til den sejler” (vand, indtil der opstår pytter).

Linjer:

• Linjer skal IKKE fejes efter endt spil. Der kan evt. fejes af de næste, der skal benytte banen. Dette skyldes at gruset i linjen skylles væk, hvis linjen er blottet og der efterfølgende kommer regn.

Fejl og mangler:
Giv Niels Tage Jensen eller en anden fra bestyrelsen besked, hvis der er fejl, mangler eller problemer med baneplejen.

Gæster

Som medlem af klubben må du gerne invitere gæster udefra med til at spille. Det koster 60 kroner pr. time pr. medlem, som betales via MobilePay.

Er du ny spiller? Så læs først om banepleje.

ingen aktiviteter